Coś o Ann - czyli moja druga pasja...
+3
Annn
Vivi
Dorian
7 posters
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
- Annn
- Liczba postów : 180
Nazwa w grze : Ania Greenstar
Coś o Ann - czyli moja druga pasja...
Wto 05 Maj 2015, 07:30
Na pewno każda z was ma taką swoją pasję, nie tylko o SSO czy jeździe konnej.
... Czy któraś na forum kolekcjonuje modele koni? Ja tak. I jestem z tego bardzo zadowolona.
Zbieram figurki Schleich (mam ich obecnie koło 30-40, nie chcę liczyć) oraz mam [NA RAZIE :}] dwa modele firmy Breyer - klacz i źrebię (GG Valentine i Heartbreaker). Według mnie Breyer'y są bardziej realistyczne od Schleich, ale chciałabym usłyszeć też waszą opinię - jeśli kolekcjonujecie bądź macie jakieś, to która firma robi modele bardziej realistyczne?
Oczywiście robię też zdjęcia moim figurkom oraz filmiki z nimi (na telefonie xD). Czasami nawet się nimi bawię! Można też pomacać i pooglądać na półce
Więc prosiłabym o odpowiedzenie na moje pytanie, oraz jestem bardzo ciekawa, czy ktoś jeszcze jest tym zainteresowany
... Czy któraś na forum kolekcjonuje modele koni? Ja tak. I jestem z tego bardzo zadowolona.
Zbieram figurki Schleich (mam ich obecnie koło 30-40, nie chcę liczyć) oraz mam [NA RAZIE :}] dwa modele firmy Breyer - klacz i źrebię (GG Valentine i Heartbreaker). Według mnie Breyer'y są bardziej realistyczne od Schleich, ale chciałabym usłyszeć też waszą opinię - jeśli kolekcjonujecie bądź macie jakieś, to która firma robi modele bardziej realistyczne?
Oczywiście robię też zdjęcia moim figurkom oraz filmiki z nimi (na telefonie xD). Czasami nawet się nimi bawię! Można też pomacać i pooglądać na półce
Więc prosiłabym o odpowiedzenie na moje pytanie, oraz jestem bardzo ciekawa, czy ktoś jeszcze jest tym zainteresowany
Re: Coś o Ann - czyli moja druga pasja...
Wto 05 Maj 2015, 09:21
Fajne hobby
Osobiście uważam, że figurki Breyer'a są bardziej sztuczne. Mają mocniej zaznaczone detale jednak przeszkadzałby mi ten plastikowy połysk
Też mam swoją kolekcję tylko, że są to modele. A dokładniej - własnoręcznie składane i zdobione smoczyska :3
Wyverny, Ancienty... Może ktoś wie o czym napisałam xD
Osobiście uważam, że figurki Breyer'a są bardziej sztuczne. Mają mocniej zaznaczone detale jednak przeszkadzałby mi ten plastikowy połysk
Też mam swoją kolekcję tylko, że są to modele. A dokładniej - własnoręcznie składane i zdobione smoczyska :3
Wyverny, Ancienty... Może ktoś wie o czym napisałam xD
- Vivi
- Liczba postów : 34
Nazwa w grze : Vivienne Swordnight
Wto 05 Maj 2015, 10:37
Ja również uważam, że Breyer'y są bardziej realistyczne :> Może i mają ten połysk, ale nie przeszkadza mi to tak bardzo. Sama niedawno rozpoczęłam kolekcjonowanie figurek ze Schleich'a. Poza tym mam dość pokaźną kolekcję porcelanowych psów ^^
I jeśli już mówimy o figurkach... Miał ktoś kiedyś do czynienia z końmi z Breyer'a do samodzielnego malowania?
I jeśli już mówimy o figurkach... Miał ktoś kiedyś do czynienia z końmi z Breyer'a do samodzielnego malowania?
Wto 05 Maj 2015, 10:49
Mam 2 zestawy tych figurek z Breyer'a. Jednak nigdy nie umiem się zabrać za dokończenie ich ;^;
A może próbowałyście same zrobić figurkę? Masa żywiczna się do tego fajne nada
Zdjęcia możecie zamieszczać do nowego tematu albo tutaj^.
A może próbowałyście same zrobić figurkę? Masa żywiczna się do tego fajne nada
Zdjęcia możecie zamieszczać do nowego tematu albo tutaj^.
- Vivi
Wto 05 Maj 2015, 10:55
Ja próbowałam z masy solnej konia... Ale wyszło mi coś co wyglądało jak koń z głową smoka :')
Wto 05 Maj 2015, 11:02
Smoka? (^A^)
Ja preferuję jednak żywicę - szybko schnie więc trzeba działać zwinnie ale zawsze można nieco spiłować nadmiar lub nałożyć więcej w danym miejscu.
Plus ma piękny kolor :3
Ja preferuję jednak żywicę - szybko schnie więc trzeba działać zwinnie ale zawsze można nieco spiłować nadmiar lub nałożyć więcej w danym miejscu.
Plus ma piękny kolor :3
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 15:19
Ja tam jeśli już jakąś figurkę robić, to tylko z modeliny i w małej skali xD
Co do malowania - tak, mam jeden zestaw, dwa koniki. Pomalowałam je i jestem nawet zadowolona z efektu (takiego oczekiwałam, bo nie chciałam żadnych cieni itp.), ale na razie siedzą w pudełku xD
A z realistycznością to też uważam, że Breyer'y są bardziej realistyczne, mimo, że z plastiku i mają bardziej zaznaczone mięśnie. Teraz Schleich'y coraz bardziej mi się nie podobają - nie mają cieniowania, niektóre wyglądają jak zabawki... No takie mają być, ale dla mnie ważna jest przede wszystkim realistyka. Mi tam ten "połysk" by nie przeszkadzał.
Wracając do teraźniejszego tematu - gdzie się tą żywicę kupuje? Bo właśnie są takie modele (zaliczane już do dzieł sztuki, kosztują około 1000 zł!)- AR'ki (Artist Resin) i są wykonane właśnie z żywicy. I to sprawia, że są BARDZO realistyczne. Gdyby żywica nie była taka droga, to może KIEDYŚ bym sobie taką kupiła... (teraz na pewno nie, tylko by się zmarnowała znając życie, a o tym koniku z modeliny już nie myślę xD).
Teraz to mamy pogodę misz-masz, więc często trzeba robić zdjęcia w domu... Ale zanim, to trzeba ustawić do dobrego tła (np. wydrukować z internetu i podłożyć) i żeby podłoże było w miarę realistyczne. Np. żeby dywan imitował trawę lub piasek na ujeżdżalni. Ale żeby taki efekt uzyskać, to trzeba edytować zdjęcie. Na dworze nie jest to nawet konieczne.
Co do malowania - tak, mam jeden zestaw, dwa koniki. Pomalowałam je i jestem nawet zadowolona z efektu (takiego oczekiwałam, bo nie chciałam żadnych cieni itp.), ale na razie siedzą w pudełku xD
A z realistycznością to też uważam, że Breyer'y są bardziej realistyczne, mimo, że z plastiku i mają bardziej zaznaczone mięśnie. Teraz Schleich'y coraz bardziej mi się nie podobają - nie mają cieniowania, niektóre wyglądają jak zabawki... No takie mają być, ale dla mnie ważna jest przede wszystkim realistyka. Mi tam ten "połysk" by nie przeszkadzał.
Wracając do teraźniejszego tematu - gdzie się tą żywicę kupuje? Bo właśnie są takie modele (zaliczane już do dzieł sztuki, kosztują około 1000 zł!)- AR'ki (Artist Resin) i są wykonane właśnie z żywicy. I to sprawia, że są BARDZO realistyczne. Gdyby żywica nie była taka droga, to może KIEDYŚ bym sobie taką kupiła... (teraz na pewno nie, tylko by się zmarnowała znając życie, a o tym koniku z modeliny już nie myślę xD).
Teraz to mamy pogodę misz-masz, więc często trzeba robić zdjęcia w domu... Ale zanim, to trzeba ustawić do dobrego tła (np. wydrukować z internetu i podłożyć) i żeby podłoże było w miarę realistyczne. Np. żeby dywan imitował trawę lub piasek na ujeżdżalni. Ale żeby taki efekt uzyskać, to trzeba edytować zdjęcie. Na dworze nie jest to nawet konieczne.
Wto 05 Maj 2015, 15:27
Na zdjęciach się nie znam - nie mam smykałki do aparatu
A żywicę to różnie, ja przeważnie zamawiam przez internet.
Żeby nie marnować jej na początki tj. naukę nakładania polecam trochę się pobawić z roztopionym cukrem Sposób dziwny, ale konsystencja podobna. Zaczynasz od ogólnego kształtu a potem resztę nakładasz cienkim patyczkiem - ja wybrałam stary przyrząd do manicure (taki z kuleczką i ostrzejszym zakończeniem) ale nada się nawet wykałaczka - dobra do detali.
A rzeźby poświęcone tej nauce można zjeść :3
A żywicę to różnie, ja przeważnie zamawiam przez internet.
Żeby nie marnować jej na początki tj. naukę nakładania polecam trochę się pobawić z roztopionym cukrem Sposób dziwny, ale konsystencja podobna. Zaczynasz od ogólnego kształtu a potem resztę nakładasz cienkim patyczkiem - ja wybrałam stary przyrząd do manicure (taki z kuleczką i ostrzejszym zakończeniem) ale nada się nawet wykałaczka - dobra do detali.
A rzeźby poświęcone tej nauce można zjeść :3
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 15:42
Hehe, też dobry sposób xD Ja się w lepienie nie będę bawiła
Hmm... Może zechciałybyście, żebym robiła tutaj różne opisy modeli (jeśli będzie was to ciekawiło), dodawała zdjęcia i pisała co się dzieje w stadninie? (O ile uda mi się dodać zdjęcia, mam nadzieję, że tak xD)
Hmm... Może zechciałybyście, żebym robiła tutaj różne opisy modeli (jeśli będzie was to ciekawiło), dodawała zdjęcia i pisała co się dzieje w stadninie? (O ile uda mi się dodać zdjęcia, mam nadzieję, że tak xD)
- Vivi
Wto 05 Maj 2015, 16:31
Myślę, że to dobry pomysł
- Nim
- Liczba postów : 1151
Nazwa w grze : Svea Almondcry
Wto 05 Maj 2015, 16:44
Wooow, ciekawe pasje *^*
Ja osobiście nie kolekcjonuję... Jakoś mnie to nie kręci xd
Tworzyć sama niczego nie tworzę,bo zdolności nie mam >.< Nawet nie wiem jak się za to zabrać a muszę zrobić skarabeusze z masy solnej XD
Ja osobiście nie kolekcjonuję... Jakoś mnie to nie kręci xd
Tworzyć sama niczego nie tworzę,bo zdolności nie mam >.< Nawet nie wiem jak się za to zabrać a muszę zrobić skarabeusze z masy solnej XD
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 16:49
W takim razie, chyba nikt nie ma nic przeciwko żebym robiła tutaj opisy i pisała opowiadania ze stadniny?
Niedługo postaram się zrobić opis klaczy i źrebaka Może wciągnę kogoś w kolekcjonerstwo, kto wie? Choćby Schleich, które też są sympatyczne i nie takie drogie (dorosły około 30 zł).
Niedługo postaram się zrobić opis klaczy i źrebaka Może wciągnę kogoś w kolekcjonerstwo, kto wie? Choćby Schleich, które też są sympatyczne i nie takie drogie (dorosły około 30 zł).
- Nim
Wto 05 Maj 2015, 18:22
30 zł? :O
Toż to drogo, za taką sumkę mam terenik na obojętnie jakim koniu w klubie XD
Toż to drogo, za taką sumkę mam terenik na obojętnie jakim koniu w klubie XD
Wto 05 Maj 2015, 18:59
30 zł to drogo?
Materiały na moją figurkę (własnej roboty - bez kosmicznego kosztu robocizny :3) to jakieś 65
Co prawda wystarczy na więcej lub nie - zależy od rozmachu.
Może założyć temat na "prace ręczne"? Żeby zdjęcia i filmiki były w jednym miejscu?
Jako ciekawostka - green stuff.
Materiały na moją figurkę (własnej roboty - bez kosmicznego kosztu robocizny :3) to jakieś 65
Co prawda wystarczy na więcej lub nie - zależy od rozmachu.
Może założyć temat na "prace ręczne"? Żeby zdjęcia i filmiki były w jednym miejscu?
Jako ciekawostka - green stuff.
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 19:25
O tak, taki temat by się przydał... Ale nie! Nie temat, tylko ZAKŁADKA! I tam każdy by mógł wstawiać jakieś swoje figurki, zdjęcia z gry itp.
//PS. Nim, odpiszesz w Świecie w Moorland?//
//PS. Nim, odpiszesz w Świecie w Moorland?//
Wto 05 Maj 2015, 19:28
Zakładka teoretycznie jest, teraz "podzakładka" na zdjęcia naszych hobby :3
Też P.S. Przenieść karty postaci tutaj?
Też P.S. Przenieść karty postaci tutaj?
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 19:29
Nie, niech KP będą tam gdzie są... Po prostu robi się główną postać w profilu, jak się chce dodatkowe to trzeba dodać temat. Proste.
Wto 05 Maj 2015, 19:41
Chodziło mi, że na to forum. Ze starego
Ale dobrze, że moje "wystukiwania" w tych instrukcjach są proste
Ale dobrze, że moje "wystukiwania" w tych instrukcjach są proste
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 19:50
Nie, nie musisz... Mam teraz jedną postać - człowieka, i tak pozostanie
PS. Wysłałam ci prywatną wiadomość.
PS. Wysłałam ci prywatną wiadomość.
Wto 05 Maj 2015, 19:59
Wysłałaś?
Na pewno do mnie?
Tam zaraz pozostanie, ja się zabieram za tworzenie karty dla konieła
Na pewno do mnie?
Tam zaraz pozostanie, ja się zabieram za tworzenie karty dla konieła
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 20:23
Hmm... Dziwne, że się nie wysłało... Ale nic xd Mam nadzieję, że jakoś wstawię tu zdjęcia.
Wto 05 Maj 2015, 20:39
Tu wstawianie jest chyba przez hosting i wklejenie linku.
Takie pytanko... Macie hosting w opcjach odpowiedzi? Albo postów, tematów. Koło ikonki yt
Takie pytanko... Macie hosting w opcjach odpowiedzi? Albo postów, tematów. Koło ikonki yt
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 21:34
Chodzi ci o jakieś "Insert a link"?
A i co to hosting? xd
A i co to hosting? xd
- Nim
Wto 05 Maj 2015, 21:34
Host an image?
Mamy ; )
Mamy ; )
- Annn
Wto 05 Maj 2015, 21:36
Aaa tak, już widzę... Mamy!
Zrobię opis jak koniki przyjadą. Tak, one dopiero jadą Ale je mam, no bo jadą, ale już kupione xD W tym tygodniu powinny być więc i w tym tygodniu powinien być opis.
Zrobię opis jak koniki przyjadą. Tak, one dopiero jadą Ale je mam, no bo jadą, ale już kupione xD W tym tygodniu powinny być więc i w tym tygodniu powinien być opis.
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: