Przepis na dzikiego konia.
Nie 17 Maj 2015, 21:32
Zaczynamy standardowo - od logowania. Jednak, zależnie od sposobu w jaki gramy początek będzie inny.
a) Przez przeglądarkę,
Logujemy się na stronie gry (https://www.starstable.com/pl/).
Następnie klikamy "Graj teraz!"
Po załadowaniu stajni nie klikaj "Graj" ani na drzwi (na razie).
b) Przez launcher (z pulpitu).
Klikamy na ikonkę i czekamy na załadowanie launchera.
Logujemy się i także nie wciskamy "Graj".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejny krok to zabawa w plikach.
Standardowo, folder z grą znajduje się w ścieżce:
Komputer>Dysk lokalny (C: )>Użytkownicy>Publiczny>StarStableOnline>folder Data
W okienku "szukaj" wpisujemy frazę "Pants" i zaznaczamy wszystkie wyniki (kliknięcie w białe pole i przeciągnięcie w dół jednocześnie przytrzymując wciśnięty lewy klawisz myszki).
Tak samo wyszukujemy plików o nazwie "Halter_reins" i usuwamy wszystkie otrzymane wyniki.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz możemy już zacząć grę.
Uwaga!
- Zmiany są jednorazowe - tzn. trwają tylko od momentu wykonania powyższych czynności do zakończenia gry. Przy następnym logowaniu wszystkie usunięte przez nas pliki zostaną ponownie pobrane.
- Nie opróżniaj kosza! Jeśli wystąpi problem z grą - czasem powodowany przez usuwanie plików - otwórz "Kosz" i wybierz opcję "Przywróć".
- Poradnik pisany jest w oparciu o system Windows. Jeśli używasz Mac'a - ścieżka dostępowa do plików może być inna.
- Jeśli nie możesz zlokalizować folderu gry - wyszukaj go po nazwie. Opcja wyszukiwania jest widoczna w menu systemowym.
W najbliższym czasie - dodam zdjęcia
a) Przez przeglądarkę,
Logujemy się na stronie gry (https://www.starstable.com/pl/).
Następnie klikamy "Graj teraz!"
Po załadowaniu stajni nie klikaj "Graj" ani na drzwi (na razie).
b) Przez launcher (z pulpitu).
Klikamy na ikonkę i czekamy na załadowanie launchera.
Logujemy się i także nie wciskamy "Graj".
Kolejny krok to zabawa w plikach.
Standardowo, folder z grą znajduje się w ścieżce:
Komputer>Dysk lokalny (C: )>Użytkownicy>Publiczny>StarStableOnline>folder Data
W okienku "szukaj" wpisujemy frazę "Pants" i zaznaczamy wszystkie wyniki (kliknięcie w białe pole i przeciągnięcie w dół jednocześnie przytrzymując wciśnięty lewy klawisz myszki).
Tak samo wyszukujemy plików o nazwie "Halter_reins" i usuwamy wszystkie otrzymane wyniki.
Teraz możemy już zacząć grę.
Uwaga!
- Zmiany są jednorazowe - tzn. trwają tylko od momentu wykonania powyższych czynności do zakończenia gry. Przy następnym logowaniu wszystkie usunięte przez nas pliki zostaną ponownie pobrane.
- Nie opróżniaj kosza! Jeśli wystąpi problem z grą - czasem powodowany przez usuwanie plików - otwórz "Kosz" i wybierz opcję "Przywróć".
- Poradnik pisany jest w oparciu o system Windows. Jeśli używasz Mac'a - ścieżka dostępowa do plików może być inna.
- Jeśli nie możesz zlokalizować folderu gry - wyszukaj go po nazwie. Opcja wyszukiwania jest widoczna w menu systemowym.
W najbliższym czasie - dodam zdjęcia
- Nim
- Liczba postów : 1151
Nazwa w grze : Svea Almondcry
Re: Przepis na dzikiego konia.
Nie 17 Maj 2015, 21:35
Powoli zaczynałam się zastanawiać czy sama nie przenieść tego posta, ale mnie wyręczyłaś xD
Hm... A czy to nie jest ryzykowne? Chodzi mi o ten przypadek usunięcia sr z tamtego forum...
Hm... A czy to nie jest ryzykowne? Chodzi mi o ten przypadek usunięcia sr z tamtego forum...
Nie 17 Maj 2015, 21:46
Usunięcia sr?
Tworzenie dzikiego konia zgodnie z instrukcją (czyli nie wywalanie wszystkich plików na h i p) jest niegroźnie. Tym bardziej, że od jakiegoś czasu gra sama pobiera przed uruchomieniem brakujące pliki.
Ktoś musiałby usunąć niemal wszystko aby tak namieszać. Albo sobie nagrabić
Tworzenie dzikiego konia zgodnie z instrukcją (czyli nie wywalanie wszystkich plików na h i p) jest niegroźnie. Tym bardziej, że od jakiegoś czasu gra sama pobiera przed uruchomieniem brakujące pliki.
Ktoś musiałby usunąć niemal wszystko aby tak namieszać. Albo sobie nagrabić
- Nim
Nie 17 Maj 2015, 21:48
Z tym grabieniem to wątpię...
Sama miałam bana *nie wnikajcie za co, rozwaliłam grę...*, ale max 12h a nie usunięcie wszystkiego praktycznie >.<
Czyli nie ma się czego obawiać?
Sama miałam bana *nie wnikajcie za co, rozwaliłam grę...*, ale max 12h a nie usunięcie wszystkiego praktycznie >.<
Czyli nie ma się czego obawiać?
Nie 17 Maj 2015, 21:54
Nie, byle nie bawić się w innych plikach.
I ogólnie, nie polecam "robienia dk". Grzebanie w plikach to jedno i to samo, nie ważne w jakim celu. A ekipa jest na to coraz bardziej wyczulona (niektórzy znajdują tam spojlery ;>).
I ogólnie, nie polecam "robienia dk". Grzebanie w plikach to jedno i to samo, nie ważne w jakim celu. A ekipa jest na to coraz bardziej wyczulona (niektórzy znajdują tam spojlery ;>).
- Nim
Pon 18 Maj 2015, 16:14
Najłatwiej by było jakby zrobili opcję przeniesienia perspektywy na konia OuO
- Annn
- Liczba postów : 180
Nazwa w grze : Ania Greenstar
Pon 18 Maj 2015, 16:43
Nom, albo kamerka z perspektywy jeźdźca - marzenie *^*
Ech, oby... Pozostaje czekać
Ech, oby... Pozostaje czekać
- Nim
Pon 18 Maj 2015, 16:49
Ale ja miałam bardziej na myśli, że zmieniamy kartę postaci i jesteśmy po prostu koniem :3
- Annn
- Liczba postów : 180
Nazwa w grze : Ania Greenstar
Pon 18 Maj 2015, 16:55
Ahaaa rozumiem.
Ale chodzi o to samo - widok jeźdźca i konia
Ale chodzi o to samo - widok jeźdźca i konia
- Nim