- Opti
- Liczba postów : 1
Nazwa w grze : Maggie Pinkheart
Zestaw na CS
Nie 14 Cze 2015, 09:31
Cześć. Nie wiem, czy temat dodaję w dobrej kategorii - z góry za to przepraszam.
Chcę zapytać (myślę, że nie tylko mi się to przyda) jaki zestaw jest najlepszy na CS'y i gdzie go znajdę?
Chcę zapytać (myślę, że nie tylko mi się to przyda) jaki zestaw jest najlepszy na CS'y i gdzie go znajdę?
Re: Zestaw na CS
Nie 14 Cze 2015, 09:59
Teoretycznie temat dotyczy też przedmiotów
Najwyżej potem przeniosę.
Zestaw na cs zależy od tego, na czym chcesz się skupić.
Ogółem - odkąd mamy JCP wszystko na cs jest na wyciągnięcie ręki.
Na początek ustal, jaki zestaw bonusów masz dla postaci.
Wtedy łatwiej ustalić zestaw dla konia. Przykładowo:
Wysoki bonus do kontroli = mniejsza potrzeba do bonusu posłuszeństwa dla konia.
Wysoko skoki = wymagane mniej siły.
Co prawda możesz chcieć wymaksować jakąś cechę, ale równomierne ich rozmieszczenie jest na cs najlepsze
W pierwszych grupach liczą się najbardziej jazda, kontrola, szybkość, siła (niestety) i zwinność.
Te ostatnie najczęściej znajdziesz w siodłach (najlepsze: 3 szybkości, 2 zwinności, 1 siły).
W uzdach najczęściej albo siła albo zwinność jest dodatkiem. Gdy szukasz takiej, z bonusem 3 do szybkości pozostają te z 3 do siły lub 1 do zwinności. Tych 2 nie polecam.
Czapraki - 3 do szybkości i 2 do zwinności - zastąpią braki od uzdy.
Od siebie polecę lśniącą uzdę (nagrodę z zadania z GHV) i wytrzymałe siodło - także do kupienia w GHV.
Najlepsze bonusy mają te duże czapraki - albo tylko tak zauważyłam ^^
Najwyżej potem przeniosę.
Zestaw na cs zależy od tego, na czym chcesz się skupić.
Ogółem - odkąd mamy JCP wszystko na cs jest na wyciągnięcie ręki.
Na początek ustal, jaki zestaw bonusów masz dla postaci.
Wtedy łatwiej ustalić zestaw dla konia. Przykładowo:
Wysoki bonus do kontroli = mniejsza potrzeba do bonusu posłuszeństwa dla konia.
Wysoko skoki = wymagane mniej siły.
Co prawda możesz chcieć wymaksować jakąś cechę, ale równomierne ich rozmieszczenie jest na cs najlepsze
W pierwszych grupach liczą się najbardziej jazda, kontrola, szybkość, siła (niestety) i zwinność.
Te ostatnie najczęściej znajdziesz w siodłach (najlepsze: 3 szybkości, 2 zwinności, 1 siły).
W uzdach najczęściej albo siła albo zwinność jest dodatkiem. Gdy szukasz takiej, z bonusem 3 do szybkości pozostają te z 3 do siły lub 1 do zwinności. Tych 2 nie polecam.
Czapraki - 3 do szybkości i 2 do zwinności - zastąpią braki od uzdy.
Od siebie polecę lśniącą uzdę (nagrodę z zadania z GHV) i wytrzymałe siodło - także do kupienia w GHV.
Najlepsze bonusy mają te duże czapraki - albo tylko tak zauważyłam ^^
- Nim
- Liczba postów : 1151
Nazwa w grze : Svea Almondcry
Nie 14 Cze 2015, 11:16
Dokładnie tak jak napisała Mid.
Nie mniej żadna rasa nie posiada bonusu do szybkości, więc radziłabym tak dobrać konia i sprzęt, aby wymaksować ten bonus :>
Nie mniej żadna rasa nie posiada bonusu do szybkości, więc radziłabym tak dobrać konia i sprzęt, aby wymaksować ten bonus :>
- Kaji
- Liczba postów : 70
Nazwa w grze : Alexandra Dawnhaven, Majken Bluestar, Azurra Silentstar, Nora Fasthand, Anouk Nightsong
Wto 16 Cze 2015, 20:26
Różne rasy sprawują się różnie na CSach... I do tych ras powinien być zupełnie inny zestaw.
Arab zarąbiście skręca, ale nie polecam skakać. Można "naprawić" skakanie przez siłę, albo wymaksować zwinność na maksa.
Quarter i pinto są szybkie, mają bonusy do discipline, agility i strengh, czyli tutaj raczej niewiele do maksowania. Radziłabym wymaksować którąś cechę.
Fiord idzie jak czołg, gorzej ze zwinnością. Radziłabym naprawić.
Szwedy i tinkery bardzo dobrze skaczą, ale przez to, że są duże ze zwinnością u nich nie najlepiej.
Fryzy i andki jak wyżej, dobre w skokach, a zwinność leży i kwiczy.
To tylko moje oczucia xd
Na siłę mogę polecić zestaw kowboja j Plazy, na zwinność siodło eksperta i uzdę z zadań z dud a na posłuszeństwo wspomnaine wcześniej przez Miduso siodło i uzdę.
Arab zarąbiście skręca, ale nie polecam skakać. Można "naprawić" skakanie przez siłę, albo wymaksować zwinność na maksa.
Quarter i pinto są szybkie, mają bonusy do discipline, agility i strengh, czyli tutaj raczej niewiele do maksowania. Radziłabym wymaksować którąś cechę.
Fiord idzie jak czołg, gorzej ze zwinnością. Radziłabym naprawić.
Szwedy i tinkery bardzo dobrze skaczą, ale przez to, że są duże ze zwinnością u nich nie najlepiej.
Fryzy i andki jak wyżej, dobre w skokach, a zwinność leży i kwiczy.
To tylko moje oczucia xd
Na siłę mogę polecić zestaw kowboja j Plazy, na zwinność siodło eksperta i uzdę z zadań z dud a na posłuszeństwo wspomnaine wcześniej przez Miduso siodło i uzdę.
- Mira Archhall
- Liczba postów : 7
Nazwa w grze : Mira Archhall
Sro 27 Kwi 2016, 14:58
Na cs, najlepiej coś, co ma 3 szybkości i 2-3 zwinności.
Nie 08 Maj 2016, 19:03
Polecam Star Stable Database, gdzie będziesz mogła zobaczyć ubrania, bez biegania po całym Jorvik.
No więc, kask powinien mieć +4 jazdy. Top +8 do jazdy (bo to ona jest najważniejsza w cs'ach), spodnie +5 do jazdy - te zakupisz W MSP, bodajże. Buty i rękawiczki +4 do jazdy.
Jaki koń na CS?
- Koń Pełnej Krwi Angielskiej
- Fiord
Według mnie to są najlepsze konie.
Sprzęt dla konia?
Ogłowie, czaprak i siodło - +3 do szybkości.
Mam nadzieję, że pomogłam :3
No więc, kask powinien mieć +4 jazdy. Top +8 do jazdy (bo to ona jest najważniejsza w cs'ach), spodnie +5 do jazdy - te zakupisz W MSP, bodajże. Buty i rękawiczki +4 do jazdy.
Jaki koń na CS?
- Koń Pełnej Krwi Angielskiej
- Fiord
Według mnie to są najlepsze konie.
Sprzęt dla konia?
Ogłowie, czaprak i siodło - +3 do szybkości.
Mam nadzieję, że pomogłam :3
- Nim
Nie 08 Maj 2016, 19:15
Ooo właśnie, mieliśmy przetłumaczyć database...
Pon 09 Maj 2016, 08:08
Nie, nie bawię się w to. Ewentualnie zbierzemy kilka osób, bo już ktoś się za to zabierał.
- Nim
Pon 09 Maj 2016, 18:11
No ja, chyba Shena, Kajus i Ann, ale mogę się mylić. Ogarniemy to bliżej wakacji może...
Pozwolenia na tym forum: