- Kaji
- Liczba postów : 70
Nazwa w grze : Alexandra Dawnhaven, Majken Bluestar, Azurra Silentstar, Nora Fasthand, Anouk Nightsong
Dyskusja - najszybszy koń w grze
Czw 25 Cze 2015, 17:59
Czyli jedna z najistotniejszych rzeczy w grze... Każda rasa ma jakieś zalety lub wady i tutaj je poruszamy... Która rasa jest najszybsza?
- Nim
- Liczba postów : 1151
Nazwa w grze : Svea Almondcry
Re: Dyskusja - najszybszy koń w grze
Czw 25 Cze 2015, 18:20
Najszybsze konie poruszające się klasykiem to selle a westernowe to aph i aqh na równi.
Z racji, że konie westernowe mają szybszą animację to one są najszybszymi końmi w grze.
Da bum tsss
Z racji, że konie westernowe mają szybszą animację to one są najszybszymi końmi w grze.
Da bum tsss
- Kaji
- Liczba postów : 70
Nazwa w grze : Alexandra Dawnhaven, Majken Bluestar, Azurra Silentstar, Nora Fasthand, Anouk Nightsong
Czw 25 Cze 2015, 18:36
Czy ja wiem? A fjordy? Na csach biegną na równi z AQH...
- Nim
Czw 25 Cze 2015, 18:46
Fiordy? xD
Spokojnie wyprzedzam C';
Spokojnie wyprzedzam C';
- Nyx
- Liczba postów : 112
Nazwa w grze : Antonia Nightgarden
Pią 03 Lip 2015, 12:35
Pamiętam kiedy najszybszymi końmi były araby... Z Luke'iem wygrywałam wszystkie cs.
Fiordy nadal są jednymi z najlepszych. :p
Sellki takie szybkie? Hmm zobaczę jak wytrenuję, może Luna i Tessa mnie zaskoczą. Słyszałam, że szybkie są też folbluty, ale nie wiem, moja Misja ma dopiero 8 lvl i toczy żywot na wyspie, więc prędko się nie dowiem.
Ale westerny dzięki tym animacją są szybkie, nie da się ukryć. Nawet jeśli je zwolnili... Pamiętam jak ostatnio poszłam z duńkiem na cs - same fiordy i aqh/aph, ja dojechałam 6. Kiedy jeszcze nie było tych "specjalnych" koni poza startowatymi duńki były dobre... A teraz to chyba do ozdoby?
Fiordy nadal są jednymi z najlepszych. :p
Sellki takie szybkie? Hmm zobaczę jak wytrenuję, może Luna i Tessa mnie zaskoczą. Słyszałam, że szybkie są też folbluty, ale nie wiem, moja Misja ma dopiero 8 lvl i toczy żywot na wyspie, więc prędko się nie dowiem.
Ale westerny dzięki tym animacją są szybkie, nie da się ukryć. Nawet jeśli je zwolnili... Pamiętam jak ostatnio poszłam z duńkiem na cs - same fiordy i aqh/aph, ja dojechałam 6. Kiedy jeszcze nie było tych "specjalnych" koni poza startowatymi duńki były dobre... A teraz to chyba do ozdoby?
- Nim
Pią 03 Lip 2015, 14:02
Araby owszem. Dlatego właśnie kupiłam siwego selka - ma takie same rozstawienie umiejętności jak arab a mimo to nie mają ich głównej wady - długiego dochodzenia do siebie. Dzięki swojej zwrotności po wytrenowaniu można z nich dużo wyciągnąć. Co do folblutów... Nikt można specjalnie nie patrzył, ale ja zauważyłam, że one mają swój specyficzny chód. Mają inne ustawienie niż startowce. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to taki jakby zaokrąglony chód, uderzają szybciej o podłoże. Sami możecie sprawdzić i naprawdę widać różnice. Może coś jednak w nich jest? Chociaż nie raz się z nimi ścigałam i jakoś nie robiły mi wielkiej różnicy...
Co do fiordów... Albo w mojej grupie są same brzydko mówiąc nooby, albo fiordy są po prostu przeceniane. Nigdy nie zrobiły na mnie specjalnego wrażenia...
Co do fiordów... Albo w mojej grupie są same brzydko mówiąc nooby, albo fiordy są po prostu przeceniane. Nigdy nie zrobiły na mnie specjalnego wrażenia...
Sob 15 Kwi 2017, 15:12
W internecie krąży wiele filmików potwierdzających tezę, iże AQH są najszybszymi końmi w grze. Idealnie nadają się na CS'y.
- Karla
- Liczba postów : 1
Nazwa w grze : Karla Frognest
Szczerze...
Wto 27 Cze 2017, 19:16
W sumie... Myślę, że Fiord. Chociaż CHYBA żaden koń w SSO w "Profilu" przy kupowaniu konia ma np.: "3+ Szybkość" czy tam na odwrót. Zazwyczaj jest: " 0+ Szybkość" . Oczywiście, nie wiem jaka jest kolejność, i czy dobrze to pisze, ale raczej tak.
Czw 11 Sty 2018, 19:46
Hmm, właściwie to nie jest takie banalne pytanie! Zarówno AQH jak Angliki i Fiordy są bardzo szybkie. Jednak myślę, że Quartery będą najlepszym rozwiązaniem.
Pozwolenia na tym forum: